Direktor banke JP Morgan Čejs Džejmi Dajmon izfrustriran Trampom: Sramota je biti Amerikanac u svetu

Direktor banke JP Morgan Čejs Džejmi Dajmon koji zbog posla mnogo putuje u inostranstvo, kaže da tamo vidi sav teret američkh preduzeća.

“Skoro je sramota biti Amerikanac koji putuje širom sveta”, rekao je Dajmon (67) u razgovoru sa analitičarima i novinarima na jednoj konferenciji.

Kaže da mu je dosta sr*** s kojima moraju da se suoče Amerikanci, izražavajući tako frustraciju zbog nemogućnosti nacije da ulaže u infrastrukturu i popravi poreske uslove.

“Privredni rast bi bio mnogo jači kada bi bilo više inteligentnih odluka, a manje gužvi”.

Dajmon nije štedeo ni novinare, kaže da bi oni trebalo da se usredsrede na stvarno važna pitanja s kojima se nacija suočava, a to nisu afere u kompaniji.

S tim u vezi istakao je da je ta najveća američka banka zabeležila rekordnu dobit uprkos padu prihoda.

“SAD moraju da počnu da se fokusiraju na politiku koja je dobra za sve Amerikance, a to je infrastruktura, regulacija, oporezivanje, obrazovanje“, rekao je Dajmon.

„Zašto vi ljudi, o tome ne pišete svaki dan potpuno mi nije jasno. I, na primer, da li se neko bavio trgovinom i fiksnim prihodima u poslednje dve nedelje? Mislim, stvarno“.

Dajmon im je rekao da je nedavno posetio Izrael, Irsku i Francusku, gde vlade “duboko priznaju i veruju u važnost konkurentne poreske šeme i poreze”, rekao je on.

Jedan od novinara ga je pitao da li sve ovo označi da je frustriran administracijom Donalda Trampa:

„Ne“, rekao je. „Frustiran sam tobom“.

(B92)

Share this post: