„Đavolji dah“ hara Britanijom, na udaru mlade devojke – VIDEO

Opasnost

foto: Vikipedija

Droga bez mirisa koja potencijalno može biti smrtonosna, Skolapamin, poznatija kao „đavolji dah“ u Britaniji se može kupiti za svega 11 funti.

Hemijska supstanca koja se baca u lice žrtava eliminiše slobodnu volju i može da obriše sećanje žrtve, a u dovoljno velikoj količini i ubije.

Kolokvijalno poznat kao „đavolji dah„, lek je napravljen od kolumbijskog drveta Boračero.

Seksualni predatori i pljačkaši su ga koristili širom zemlje, a proteklih dve godine u Španiji, Francuskoj i SAD prijavljen je veliki broj takvih slučajeva.

I zabrinjavajuće ja da je prošlog meseca, glumac iz Velike Britanije, Robert Lindzi, upozorio je da je jedna mlada žena napadnuta supstancom koja je ličila na drogu ispred londonskog kluba.

Po njegovim rečima ćerki jednog prijatelja prišaa su tri muškarca ispred londonskog kluba i ta supstanca joj je pala u lice, a u šoku ona ju je udahnula.

„Prijatelji su joj pomogli, ali za nekoliko sekundi izgubila je volju i nije mogla ničega da se seti. Bila je to droga za silovanje. Ona je spasena, ali devojke treba da se čuvaju“.

Drogu je skoro nemoguće otkriti, jer može da nestane iz krvi u roku od dva sata i može se naći u uzorcima urina samo u roku od 12 sati.

Prema izveštajima, žrtvama je izuzetno teško da dokažu jer se ne sećaju ničega, a nije je moguće naći u krvi žrtve.

Skopolamin nije kontrolisana supstanca u skladu sa Zakonom o zloupotrebi droga u Velikoj Britaniji, što znači da se legalno kupiti na intenetu.

Dostupan je na kineskom vebsajtu Alibaba.com, koji ga šalje bilo gde u svetu. Jedan evropski prodavac navodno nudi gram droge za svega 11,19 funti.

(Kurir.rs/Daily star)

Share this post: