Dodik prijavio milion i po € imetka

Milorad-Dodik02

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se kandiduje na oktobarskim izborima u BiH za istu funkciju, prijavio je imovinu vrednu gotovo 1,5 miliona evra.

U taj imetak uključena su tri stana i dve kuće, prenosi hrvatska agencija Hina pozivajući se na sarajevski „Dnevni avaz“.

Prema izbornom zakonu, svi kandidati dužni su da podatke o imovini dostave Centralnoj izbornoj komisiji, mada, kako navodi Hina, to gotovo da nema nikakvog stvarnog značaja, jer ih niko ne proverava.

Rok za prijavu imovine ističe za tri dana, ali je Dodik svoju imovinu već prijavio, navodeći da je ukupno vredna 2,8 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 1,432 miliona evra.

Prema prijavi, predsednik RS u Beogradu poseduje kuću vrednu 869 000 evra koju iznajmljuje, čime godišnje zaradi 50 000 evra.

Poseduje i kuću u Laktašima kod Banjaluke vrednu 150.000 evra i još dva stana u Srbiji i jedan u Laktašima, piše Hina.

Od pokretnih stvari, kako je naveo, ima automobil proizveden 2006. godine vrednosti oko 20.000 evra.

Osim što se bavi politikom, i na ime plate predsednika entiteta godišnje zaradi oko 24 000 evra, Dodik se, prema prijavi, bavi i poljoprivredom, jer je od te delatnosti 2013. zaradio 50 000 evra.

List piše da Dodik ima i kredite, i to od oko pola miliona evra, podignut kod privatne Pavlović banke, reprogramiran na 20 godina.

Dodikova supruga Snežana prijavila je imovinu od 109 000 evra, a sin Igor koji s njima živi, suvlasništvo u firmi „Eco fruit“ koja se bavi poljoprivredom. On nije naveo vrednost svog udela, ali u imovinskoj kartici iz 2010. piše da iznosi 1,32 miliona evra.

(Tanjug)

Share this post: