Donjeck: Oboren ukrajinski avion

Oboren ukrajinski avion

Na istoku Ukrajine iznad teritorije koju kontrolišu proruske snage oboren avion ukrajinske vojske, dok je bio u niskom letu nad tim područjem.

Avion je nakon eksplozije pao u obližnje polje, a pilot se katapultirao i sleteo padobranom oko 40 kilometara istočno od Donjecka, navela je francuska agencija Frans pres.

Ukrajinska vlada saopštila je ranije tokom današnjeg dana da suspenduje prekid vatre na mestu pada putničkog aviona „boing-777“ malezijske avio-kompanije u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, nakon što je obustavljen rad međunarodnog tima eksperata.

Ukrajinska agencija UNIAN navodi da će se borbena dejstva na mestu nesreće obnoviti pošto je potraga za preostalim posmrtnim ostacima i ličnim stvarima poginulih putnika i članova posade obustavljena.

U granatiranju opkoljenog Donjecka su tokom noći poginula tri, a ranjeno je pet civila, saopštile su vlasti tog grada u istočnoj Ukrajini. Prethodno je jedna osoba poginula, a dve su povređene kada je granata pogodila bolnicu u Donjecku.

(Tanjug)

Share this post: