Droge u ogromnim količinama, orgije i zabave među bogatašima u UAE, došle glave mladom princu

seik hamdan bin mohamed al maktoum uae dubai ujedinjeni arapski emirati

Šeik Rašid bin Muhamed bin Rašid Al Maktum, najstariji sin šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koji je zamenik predsednika i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, preminuo je u subotu popodne.

Pogreb nesuđenog prestolonaslednika Dubaija održan je na groblju Um Hurair, a molitvu je predvodio njegov otac.

Šeik Rašidov brat šeik Hamdan bin Muhamed odao je počast svome bratu na Instagramu, objavljujući fotografiju s tekstom: „Danas sam izgubio najboljeg prijatelja i suputnika iz detinjstva… svog brata Rašida. Nedostajaćeš nam”.

Stotine članova porodice i prijatelja, kao i državnih zvaničnika okupilo se unutar džamije Zabeel u Dubaiju kako bi odali poslednju počast vladarevom sinu. Njegovo telo, umotano u zastavu UAE, nosila su njegova braća.

Zastave širom zemlje nalaze se na pola koplja dok UAE, država bogata naftom, prolazi kroz trodnevnu žalost.

Bliskoistočne vođe, među kojima su i kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud iz Saudijske Arabije i egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi, izrazili su saučešće šeiku Muhamedu koji je jedna od najuticajnijih osoba u regionu.

Po završetku školovanja u Dubaiju, Šeik Rašid diplomirao je u vojnoj akademiji u Sandhurstu u Berkširu 2002. godine. Poznat po svojoj ljubavi prema konjima, princ je osvojio dve zlatne medalje u jahanju u trkama izdržljivosti na azijskoj Olimpijadi 2006. Kao strastveni sportista, osnivač je sportskog i kulturnog kluba u Dubaiju, kojim je predsedavao do 2005.

Foto

Isto tako, mnogo je doprineo humanitarnoj organizaciji „Dubai Cares“ (Dubai mari), koja se bori protiv siromaštva porodica s decom.

Iako je zvanična verzija njegove smrti srčani udar, razni mediji nagađaju da su mladom Rašidu veoma verovatno presudili droga, alkohol i steroidi. Naime, naslednik se već neko vreme nije pojavljivao u javnosti, a za to vreme nagađalo se da se leči od zavisnosti.

Naravno da mediji u Emiratima ne pišu o takvim stvarima, ali zato su u Saudijskoj Arabiji razvili razne teorije. Pogotovo o orgijama među bogatašima u UAE gde se droga rasipala u ogromnim količiniama. Princ je, navodno, bio veliki ljubitelj tih zabava.

(Jutarnji.hr)

Share this post: