Držao je pitona od 5,5 metara u kući i jutros se „probudio“ mrtav sa povredama vrata i glave! (VIDEO)

Dan Brendon, stručnjak za zmije pronađen je mrtav u svojoj spavaćoj sobi samo nekoliko metara od svog ljubimca pitona, koji je pobegao iz kaveza.

Ukrotitelj zmija pretrpeo je ozbiljne povrede od kojih je i umro u svom domu, gde je živeo sa svojim roditeljima i brojnim egzotičnim ljubimcima.

Danov profil na Fejsbuku ispunjen je fotografijama njega i pitona, a prijatelji su komentarisali da „nije normalan“. Na jednoj fotografiji ‘obmotan’ je albino pitonom, čija je prosečna dužina 5,5 metara, a težina 71 kilogram.

„Bio je opsednut divljim životinjama – zmijama, paucima i pticama“, kažu njegovi prijatelji. Policija je potvrdila Danovu smrt, a istraga upućuje na to da ga je usmrtio baš piton.

Istraga je i dalje je u toku, a tek se treba istražiti da li je zmija učestvovala kao uzrok smrti.

Istražitelji čekaju potpune toksikološke rezultate obdukcije. Od tih rezultata zavisi da li će se otvoriti istraga. Uprkos tome što je zatečena u blizini vlasnikovog tela, prijatelj preminulog smatra kako zmija nema veze s njegovom smrću.

Poznato je kako pitoni mogu biti smrtonosni.

Tako je ranije ove godine jedan ubio čoveka u Indoneziji, dok su dva dečaka ubijena u Kanadi nakon što je jedan piton pobegao iz prodavnice kućnim ljubimcima.

Pitoni inače ubijaju samo ono što kasnije i pojedu, a veruje se da je ovo prvi takav slučaj u Velikoj Britaniji, piše Miror.

(Mediji)

Share this post: