Džon Keri uplašio Amerikance: Pitanje je dana kada će nas napasti teroristi!

Intervju

Teroristički napad, sličan onom u Parizu, verovatno je neizbežan za SAD, izjavio je danas američki državni sekretar Džon Keri.

„Verovatno nije pitanje da li će, već kada“, upozorio je Keri u emisiji En-Bi-Sija (NBC), navodeći da bi napad mogao da izvede jedan ili nekoliko američkih državljana.

Keri je naveo da se može reći da su tačne kritike na račun administracije Baraka Obame da nije reagovala dovoljno brzo u borbi protiv Islamske države.

On je izrazio uverenje da će se napadi na ekstremističku grupu u Siriji i Iraku narednih dana pojačati, preneo je Sputnjik.

Kako je on naveo napad bi mogao da izvrši “neko ko se provukao u zemlju“.

“Sada ne postoji nikakva specifična pretnja, nemamo nikakve dokaze ispred nas, ali je tu uvek – kao što godinama govorimo narodu – pretnja. To je svet u kojem danas živimo. Sve od napada 9/11, eksperti širom zemlje govore da je verovatno samo pitanje dana kada će se to dogoditi“, rekao je on, a preneo je NBC.

Keri je dodao da Amerikanci ne treba da paniče zbog pretnji Islamske države.

“Ne treba da podlegnemo strahu i panici. Strategija se razrađuje svakog dana i siguran sam da će nacije zajedničkim snagama poraziti ID, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da do toga dođe“, naglasio je američki sekretar.

U seriji napada koji su se 13. novembra dogodili u Parizu ubijeno je 130 osoba, a više od 360 ljudi je ranjeno.

Odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

(Tanjug, Blic online)

Share this post: