Е, MОЈ ĐОRĐЕ МАLЈKОVIĆU, TI SI PОRЕKLОM SRBIN IZ МЕTОHIЈЕ!

 

Često se govorilo da je on hrvatskog porekla, a Malkovič je na neki način to demantovao. Zapravo, rekao je da on to ne zna i da za njega odrasti u Americi znači biti Amerikanac.

Proslavljeni američki glumac, reditelj i producent Džon Malkovič bio je juče specijalni gost otvaranja koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, gde je najavio izvođenje recitala „Izveštaja o slepima“.

Malkovičev recital prvi je događaj u nizu od 14 koncerata u okviru programa „Lisinski subotom“, navode hrvatski mediji.

Malkoviču će ovo biti prvi nastup u Zagrebu, ali je pre toga nastupao nekoliko puta u Dubrovniku.

Očekivano, novinari su ga pitali o poreklu. Često se zapravo govorilo da je on hrvatskog porekla, a Malkovič je na neki način to demantovao.

Zapravo, rekao je da njemu to uopšte nije važno pitanje i da za njega odrasti u Americi znači biti Amerikanac.

„Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je puno toga rečeno o mojim precima.

Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, tako da ne mogu znati pouzdano“, rekao je Malkovič implicirajući da je mogao da laže i o njihovom porodičnom poreklu.

„Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde po ćoškovima razgovarali tim tajnim jezikom.

Nikad nisam imao osećaj jakih porodičnih veza, jer i moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima. Deda  je oca terao da radi u rudniku, što otac nije hteo“, kazao je Malkovič

Prisetio se kako mu je majka posle prerane smrti oca rekla još jednu verziju.

„Kada je prvi put u nekim novinama objavljeno da sam hrvatskog porekla, majka mi je rekla da potičemo iz Crne Gore, za što do tada takođe nisam čuo.

A kada sam bio u Bosni, govorili su mi: ‘Pa ti si Bosanac’. Kako god bilo, odrastao sam kao Amerikanac“, rekao je Malkovič.

(Nedeljnik)

Share this post: