Eksplozija na Evropskom trgu u centru Kijeva!

Kijev

Na Evropskom trgu u centru Kijeva je došlo do eksplozije i ima dvoje povređenih, javlja „Raša tudej“.

Policija i saobraćajci stižu na lice mesta. Stručnjaci za eksplozive i tim istražitelja su se takođe uputili tamo, saopštila je kijevska policija. Očevici kažu da policija ne dozvoljava da se trg slika.

„Raša tudej“ navodi da su dve osobe ranjene u eksploziji koju je verovatno izazvala ručna bomba.
Lekari su potvrdili da su dve osobe ranjene.

„Teško je u ovom trenutku proceniti njihovo stanje. Jedan od njih je teže povređen i mora u bolnicu“, izjavio je lekar koji se nalazi na mestu eksplozije.

Evropski trg se nalazi samo 400 metara dalje od Trga nezavisnosti (Majdana), gde antivladini demonstranti kampuju od novembra prošle godine.

U međuvremenu, demonstranti u Kijevu, koji demonstriraju protiv ukrajinskih vlasti, odlučili su vrate vozila koja su juče zaplenili od komunalnih službi i da okončaju blokadu saobraćaja u centralnoj kijevskoj ulici Kreščatik, saopštila je danas kancelarija kijevskog gradonačelnika.

Iz kancelarije su saopštili da su demonstranti i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, koji je obišao centralni kijevski Trg nezavisnosti, postigli dogovor o tome, prenosi Itar-Tas s.

„Mi smo se dogovorili da odblokiramo saobraćaj u ulici Kreščatik. Aktivisti su takođe obećali gradonačelniku da će vratiti vozila koja su zaplenili od komunalnih službi“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Share this post: