Endi Marej: Mediji su samo mediji, Novak je moj veliki prijatelj

novak djokovic endi marej pehar

Britanski teniser Endi Mari izjavio je da su mediji tokom godina pokušavali da posvađaju njega i Novaka Đokovića.

Mari je u nedelju pobedio Đokovića u finalu Rodžers kupa u Montrealu i tako prekinuo niz od osam uzastopnih neuspeha protiv dobrog prijatelja.

Novak i Endi se znaju od juniorskih dana, ali je Britanac priznao da je bilo mnogo medijskog pritiska kako bi se njihov odnos učinio zanimljivijim.

„Gledajte, to je čudno za tenis, poput onoga što se prošle nedelje desilo između Kirjosa i Vavrinke. Svi su rekli da je to veoma loše za tenis. Ljudi su mi govorili kako je tenis danas dosadan i da svi vrhunski igrači imaju dobre međusobne odnose.

Onda sam poslednjih godina od medija često dobijao pitanja. Želeli su da se Novak i ja ne volimo, ili da se Rafa i Rodžer ne vole – da postoji određeni animozitet“, rekao je Mari.

Sve je kulminiralo na Australijan openu ove godine kada su novinari na konferenciji za štampu posle finala sramno pokušavali da insinuacijama navedu Marija da kaže da je Đoković glumio povredu. On je ipak izrazio nadu da se nešto tako nije desilo.

„Imam veliko poštovanje za Novaka kao tenisera, znam ga otkad smo imali 12-13 godina. Teško je biti ekstremno blizak sa nekim protiv koga igraš velike mečeve, to je normalno. Ali mi imamo odličan odnos. Pre neki dan smo igrali basket zajedno i veoma dobro funkcionišem sa Novakom“, dodao je Britanac.

(B92)

Share this post: