Establišment gubi tlo pod nogama, GLUMICA SE PONOVO MEŠA U POLITIKU!

Slavna glumica Meril Strip ponovo je kritikovala američkog predsednika, ovaj put u govoru na humanitarnoj večeri “Kampanje za ljudska prava”, jedne od vodećih američkih organizacija za zaštitu prava LGBT osoba.

Govoreći u Njujorku, glumica je rekla da svako treba da se suprotstavi “smeđekošuljašima, botovima i još gorim pojavama”.

“Ako ste mislili da su ljudi bili ludi zato što su mislili da će im vlada uzeti oružje, čekajte da pokušaju da nam uzmu sreću. Nećemo da se vratimo starim danima neznanja i represije i da krijemo ko smo”, rekla je Meril.

Za svoj govor dobila je dvominutne ovacije.

Sa suzama u očima, Strip je dodala: “Dugujemo to ljudima koji su umrli za naša prava i koji su stradali pre nego što su dobili svoja”.

“Ako preživimo ova smutna vremena, ako (Trampov) katastrofalni instinkt za osvetom ne dovede do nuklearne zime, imaćemo mnogo razloga da se zahvalimo našem sadašnjem lideru. On nas je osvestio po pitanju toga koliko je krhka sloboda”.

Strip je prvi put kritikovala Trampa u govoru na dodeli “Zlatnih globusa”, a predsednik SAD je odgovorio na njene kritike nazvavši je “precenjenom glumicom”.

(B92)

Share this post: