Evo zašto je Poljska zabranila prolaz avionu ministra odbrane Rusije

Pozadina zabrane

Danas je Poljska zabranila prolaz avionu ministra odbrane Ruske Federacije, Sergeja Šojgua, kroz njen vazdušni prostor.

Obrazloženje je bilo da je avion bio vojni, a  da je zvanično bilo najavljeno letenje civilnog aviona, pa je stoga taj vojni avion morao napustiti vazdušni prostor Poljske.

Međutim, dr Igor Nikolajevič Panarin ima drugo objašnjenje ove „provokacije“ Poljske i zabrane Šojguovog leta.

Pravda je već objavljivala da je avijacija ukrajinske armije u potpunosti uništena, a o tome je pisao i govorio dr Panarin koji tvrdi da svi ukrajinski vojni avioni koji se viđaju posle 17. avgusta ove godine su zapravo avioni stranih zemalja članica NATO koji ustupaju ove letelice Ukrajini.

Panarin tvrdi da je ukrajinska armija imala 35 borbenih aviona, te da su svi srušeni.

Nedavno, 8. avgusta, Kijevu je ostalo još tri aviona, jer je 32. po redu bio srušen. A zatim je 17. avgusta u Lugansku došlo do rušenja tri aviona u jednom danu i tako je praktično kompletna avijacija Ukrajine uništena.

Panarin navodi i primer kasnijeg obaranja aviona od 20. avgusta kod mesta Novosvetlovkoj i tvrdi da taj avion može biti samo iz neke druge zemlje.

Reč je o letilici Suhoj-25 koja se srušila kod mesta Novosvetlovkoja, usled neke vrste kvara avion je eksplodirao, a pilot je poginuo.

„Moguće poreklo ovog srušenog aviona: Poljska, Hrvatska i Bugarska.“ – pisao je Panarin tada na svom FB profilu.

Danas je dr Panarin izneo duboko uverenje da su četiri aviona Suhoj-25 koje je danas armija DNR srušila u Donjeckoj oblasti zapravo bili poljski avioni, a ne ukrajinski.

Zabrana leta Sergeju Šojguu kroz vazdušni prostor Poljske je odgovor na današnje rušenje četiri poljska aviona Suhoj-25 u Donjeckoj oblasti, piše Panarin.

Armija DNR je danas saopštila da je srušila četiri aviona tipa Suhoj-25.

Uzimajući u obzir aktivnu polu-otvorenu polu-zakulisnu ulogu vojske Poljske u ratu u Ukrajini, ovo je itekako moguće.

Poljska je javno pozivala da SAD instalira vojne baze na njenoj teritoriji „zbog pretnji od Rusije“.

(Pravda)

Share this post: