FK Barselona NAPUŠTA špansku Primeru?!

Presuda

foto: AP/Tanjug

Referendum u Kataloniji donosi mnogo neizvesnosti i kada je svetski fudbal u pitanju. Osim što otcepljenje Katalonije, za šta je na referendumu glasalo 90% onih koji su izašli, može da napravi novi poredak kada je u pitanju politička situacija u Evropi i svetu, značajno će uticati i na svetski fudbal.

Logično, jer se u tom regionu nalazi jedan od najvećih i najpopularnijih klubova planete – Barselona!

Kako i sami navijači tog kluba kažu, Barsa je više od kluba, pa tako ima značajan društveni uticaj i na društvene i političke tokove u Kataloniji.

Njeni navijači, ali i fudbaleri, snažni su zagovornici nezavisnosti Katalonije, a neki od njih su učestvovali i na samom referendumu.

Sada je i zvanično poznato kakva će biti situacija sa Barselonom u zavisnosti od ishoda referenduma, jer je predsednik kluba sa Kamp Noua otkrio kakvi su planovi kluba ukoliko Katalonija proglasi nezavisnost.

– U slučaju nezavisnosti, klub i njegovi članovi će odlučiti u kojoj ligi ćemo igrati. Prolazimo kroz teško, komplikovano razdoblje. S obzirom na ono što će se dogoditi u budućnosti, odlučićemo mudro i smireno – rekao je predsednik Barselone, Đozep Bertomeu.

Engleski i francuski mediji pišu da su pred Barsom dve opcije najozbiljnije, te da klub ozbiljno razmišlja da traži zahtev za prijem u Premijer ligu ili francusku Ligu 1.

Pored Barselone, o tome gde će igrati odlučivaće i Espanjol i Đirona. Mogu da ostanu lojalni Primeri, ali i da biraju između Premijer lige, Serije A i francuskog šampionata.

(Telegraf.rs)

Share this post: