FOLIRALA BOLEST ZBOG ISTRAGE: Ova žena nema granice, Hilari se ne seća da je brisala mejlove!

Hilari Klinton se jedva kreće

Hilari Klinton se jedva kreće

Američki FBI je objavio delove saslušanja Hilari Klinton korićenja privatne elektronske pošte dok je obavljala funkciju državnog sekretara.

Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton rekla je Federalnom birou za istrage u razgovoru vođenom 2. jula da se ne seća svih brifinga u vezi sa rukovanjem osetljivim informacijama dok je bila državni sekretar, zbog potresa mozga koji je pretrpela 2012, pokazuju podaci koje je FBI objavio.

Američki Federalni biro je objavio razgovor koji je 2. jula vodio sa Hilari Klinton u vezi sa istragom njenog korišćenja privatnog servera za mejlove u vreme dok je bila američka državna sekretarka.
FBI je, takođe, objavio i sažeti pregled ukupne istrage, javio je Rojters.
Posledice te istrage već više od godinu dana prate Klintonovu, koja će na izborima 8. novembra kao rivala imati republikanca Donalda Trampa.
Republikanci su u više navrata prozivali Klintonovu zbog ovog slučaja, što je doprinelo da ankete pokazuju da mnogi birači sumnjaju u njenu pouzdanost, navodi Rojters.
Ona je kasnije rekla da kada se osvrne na to, žali zbog upotrebe privatnog servera dok je bila na funkciji državnog sekretara.
Dokument od 58 strana koji je objavio FBI sadrži i tehničke detalje o tome kako je server u podrumu njene kuće bio postavljen.
Današnje objavljivanje ovih dokumenata je veoma neuobičajen korak, ali on pokazuje izuzetno interesovanje javnosti vezano za ovu istragu, navodi AP.
Direktor FBI DŽejms Komi rekao je da, iako su Klintonova i njeni saradnici bili „izuzetno nemarni“, biro nije utvrdio da je reč o namernom krššenju zakona, preneo je Glas Amerike.
(Kurir)

Share this post: