Fudbaleri Lestera za titulu dobili po Mercedes ali kakav!?

Sudar

Predsednik šampiona Engleske, Vičaj Šrivadhanaprabha, častiće fudbalere Lester Sitija novim automobilom marke Mercedes.

Iako nije neuobičajeno da bogati vlasnici evropskih klubova poklanjaju svojim fudbalerima automobile nakon nekog velikog uspeha i osvojenog trofeja, ovog puta iznaneđenje je izbor modela.

Naime, Šrivadhanaprabha će svojim igračima za istorijski uspeh kluba podeliti 30 primeraka Mercedesa B klase sa pogonom na struju.

Ako se zna da se ovaj model u Britaniji prodaje po ceni od 32.670 funti, vrednost poklonjenih automobila iznosi blizu milion funti (oko 1,3 miliona evra).

Električni Mercedes B klase verovatno je poslednji model ovog proizvođača koji bi fudbaleri novog engleskog šampiona odabrali, kada bi im to bilo omogućeno, pa se pretpostavlja da će automobili na kraju završiti u rukama njihovih članova familije ili prijatelja.

U slučaju da se neki od igrača ipak opredeli da koristi svoj električni automobil, imaće na raspolaganju ekonomično i ekološki prihvatljivo vozilo sa kojim bez problema može da se vozi na trening i nazad, s obzirom da sa jednim punjenjem baterija ova B klasa može da pređe i do 200 km.

(B92)

Share this post: