Grad u kome živi na hiljade Srba proglašen 7. put za najbolji na svetu. Ne, nisu u pitanju ni Beč, ni Čikago (FOTO) (VIDEO)

Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

Melburn je sedmu godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život na svetu, prema izveštaju Ekonomista.

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti sredine, obrazovanju i infrastrukturi.

Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

Melburn, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorije, dobio je najviše ocene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Dojl rekao je da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da se ponose, ali i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

– Nastavićemo puno da radimo svaki dan kako bi Melburn bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane – rekao je premijer Danijel Andrjus.

Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizma drugu godinu zaredom, nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu popisa.

Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.

(Mediji)

Share this post: