HILARI KRIJE PODATKE: Pa zar treba da dokazujem da sam zdrava?

Hilari Klinton se jedva kreće

Hilari Klinton se jedva kreće

Demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton odbacila je optužbe da je fizički nepodobna za Belu kuću i ocenila da su te optužbe deo „sulude strategije“ i „alternativne realnosti“ koje nisu fokusirane na najvažnija pitanja za glasače, javlja danas AP.

„Zaista se ponekad osećam kao da je kampanja ušla u nekakav alternativni univerzum. Moram da zakoračim u tu alternativnu realnost i da odgovaram na pitanja da li sam živa, koliko ću još živeti i slično“, rekla je ona u ponedeljak uveče gostujući u emisiji televizije Ej-Bi-Si.

Klinton je time prvi put odgovorila na tvrdnje njenog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa i nekih njegovih pristalica da ona ima zdravstvene probleme koji bi mogli biti problematični za Belu kuću ukoliko ona pobedi na predsedničkim izborima 8. novembra, primećuje Rojters.
„To je postala jedna od njihovih tema. Izmerite mi puls dok razgovaramo – uverite se da sam živa“, rekla je Klinton, obrativši se voditelju.
Klinton je napomenula da ona ne dovodi u pitanje Trampovo zdravstveno stanje, izrazivši uverenje da je on „zdrav kao konj“, navodi američka agencija.
Oba predsednička kandidata su objavila lekarska uverenja da su fizički spremni za predsedničku funkciju, navodi Rojters.
Demokratska kandidatkinja je sinoć rekla i da Trampove primedbe o njoj, kao što je nedavna optužba da su ona i američki predsednik Barak Obama osnovali Islamsku državu, ponekad izlaze iz okvira ličnih napada i postaju štetne po nacionalnu bezbednost SAD.
„Sada postoji dovoljno dokaza da, kada Tramp tako govori, on time zapravo pomaže teroriste. Mislim da je to suludo, ali i štetno“, upozorila je Klinton.
Ona je navela i da je počela da se priprema za tri predsedničke debate koje su predviđene u septembru i oktobru.
„Želim da to shvatim ozbiljno. Ali, morate se pripremiti za ovakve nastrane stvari, pa moram da se oslonim na iskustvo iz osnovne škole“, kazala je ona.
Osvrnuvši se na moguće objavljivanje još 14.900 mejlova koje je FBI našao tokom istrage o njenoj upotrebni privatnog servera dok je bila državna sekretara, Klinton je istakla da su njeni mejlovi „izuzetno dosadni“.
(Tanjug)

Share this post: