HITLER sravnio sa zemljom rodno mesto svog OCA kako bi sakrio JEVREJSKO poreklo?!

Ilustracija

foto: Wikimedia GuentherZ/German Federal Archives

Gotovo da ne postoji osoba na svetu koja ne zna ko je Adolf Hitler, čovek  koji je počinio veliki broj ratnih zločina, pobivši milione ljude širom sveta za vreme Drugog svetskog rata.

Mesto odakle njegova porodica vodi poreklo napušteno je još od vremena njegove vladavine, a za iseljavanje stanovnika sa tog područja se vezuju brojne priče.

Zahvaljujući ovom tragičnom periodu naše istorije on je zaradio mesto kao jedna od najpoznatijih ličnosti tog doba.

Dolersheim, jedan mali gradić u Austriji, koji važi za rodno mesto Hitlerovog oca, napušten je posle Drugog svetskog rata.

Ovo mesto ima dobru lokaciju jer je blizu austrijske granice, pa samim tim i Češkoj. Ali, nažalost, ratni sukobi su ga u potpunosti uništili.

Pod ovaj grad spada i zaselak Strones gde je rođen Hitlerov otac, Alojz Hitler. Poznato je da je bio dete lokalne meštanke po imenu Maria Schicklgruber.

U to vreme ovo mesto je bilo veoma malo, nije imalo crkvu gde bi se vršila krštenja i gde bi se tek rođena deca registrovala.

Majka ga je registrovala u parohiji, ali je on 39 godina kasnije na tom istom mestu promenio svoje prezime u Hitler i dodao je ime svog oca u krštenicu.

Kada je Austrija tokom Drugog svetskog rata bila pod kontrolom Nemačke, Hitler je zahtevao da se ovo područje evakuiše kako bi se koristilo za vojnu obuku.

Postoje priče da je hteo da evakuiše ovo mesto kako bi ga proglasio kao spomenikom svojoj porodici.

Sa druge strane neki misle da je Hitler hteo da sakrije da sa očeve strane vuče jevrejsko poreklo. Navodno je njegov otac bio Jevrejin, ali danas ne postoje dokazi da potvrde ovo.

Neki smatraju da je evakuacija ovog područja izvedena zato što je mesto bilo malo pa nije imalo razvijenu industriju.

Građani su pokušali da nagovore Hitlera da promeni mišljenje pa su ga čak proglasili i počasnim građaninom.

Napravili su grob u čast njegove bake, ali to nije uticalo na Hitlera. Njegove trupe su prisilno premestile oko 2.000 stanovnika sela.

Sve kuće su bombardovane kako bi se ovo područje adekvatno koristilo za vojnu obuku.

Čak je posle rata ostala kao ovo područje ostalo eksluzivna vojna zona, uprkost molbama da se izvede rastauracija.

Ljudima je dozvoljeno da posete ovo mesto od 1981. godine, a mogu da vide glavni trg, ruševine crkve i groblje.

(Telegraf.rs/Izvor: thevintagenews.com)

Share this post: