Islamska država preuzela odgovornost za masakr u Parizu i najavila nove mete!

Ilustracija

Islamska država izdala je zvanično saopštenje u vidu pisma u kojem priznaju da su oni zaslužni za krvoproliće nedužnih civila na osam lokacija u Parizu.

Islamska država objavila je putem društvenih mreža pisma na arapskom i francuskom jeziku u kojima se tvrdi da su oni zaslužni za krvavi masakr u Parizu, koji je prema dosad dostupnim podacima odneo najmanje 127 žrtava.

Kako piše u saopštenju, Islamska država krivi Francusku za napade u Siriji.

– Vojnici Kalifata odredili su za metu prestonicu gadosti i perverzije. One, koji su se usudili da uvrede našeg Proroka, hvalisali svojom borbom protiv islama u Francuskoj i napadali muslimane i Kalifat svojim avionima. One koji nisu hteli da pomognu ljudima na smrdljivim ulicama Pariza. Ovaj napad je samo početak oluje i opomena svima onima koji još uvek nisu izvukli lekciju  – kaže se u pismu.

Kako tvrde, ovo nije sve! Mnoge druge lokacije u prestonici Francuske su meta, pa čak i Diznilend park.

– Osmorica braće opasana eksplozivnim napravama i oružjem krenula su na ciljane oblasti u samom srcu francuske prestonice, koje su brižljivo odabrane unapred: “Le Stade de France” (francuski stadion) tokom meča protiv Nemačke na kojem je prisustvovao onaj imbecil Fransoa Oland; Bataklan gde je na stotine idolopoklonika bilo na izopačenoj žurci; baš kao i ostale ciljeve u 10, 11. i 18. okrugu. Francuska i oni koji slede njen put moraju da znaju da su glavne mete Islamske države – zaključak je terorista.

Inače, pismo priznanja počinje citatom iz Kurana.

– Alaha hvali sve što je na nebesima i što je na Zemlji. On je Silni i Mudri! On je prilikom prvog progonstva iz domova njihovih proterao one sledbenike Knjige koji nisu verovali. Vi niste mislili da će otići, a oni su mislili da će ih utvrde njihove od Allahove kazne odbraniti, ali im je Allahova kazna došla odakle se nisu nadali i On je u srca njihova strah ulio; vlastitim rukama i rukama vernika svoje domove su rušili.

Zato uzmite iz toga pouku, o vi koji ste obdareni! – 59 sura (poglavlje), prvi i drugi ajet (stih).

(Telegraf.rs)

Share this post: