Islamski propovednik iz Kuvajta pozvao na uništenje egipatskih piramida i Sfinge!

Misterija

Islamski propovednik iz Kuvajta pozvao je na uništenje egipatskih piramida i Sfinge uz ocenu da je vreme da muslimani zbrišu nasleđe faraona u Egiptu, javila je Raša tudej.

„Iako drevni spomenici nisu verski, već kulturna i istorijska mesta, oni i dalje treba da budu uništeni od muslimana stavljanjem tačke na obožavanje slika“, rekao je propovednik Ibrahim al Kandari, piše dnevnik Al Vatan.

Pozivi za uništenje neprocenjivog kulturnog blaga čovečanstva u Egiptu, koje predstavlja jedno od sedam svetskih čuda, dolaze u trenutku kada su džihadisti Islamske države (ISIL) uništili dva neprocenjiva kulturna blaga i bisera istorije, iračke drevne gradove Nimrud i Hatru.

„Činjenica da rani muslimani, koji su bili među sledbenicima proroka Muhameda, nisu uništili spomenike faraona od stupanja na egipatsku zemlju, ne znači da to sada ne treba da činimo“, naveo je Al Kandari.

Raša tudej ukazuje na još jedan poziv za uništenje drevnih spomenika pošto je lider ISIL Abu Bakr al Bagdadi ocenio da je rušenje kulturnog blaga „verska dužnost“ – primer ekstremnog tumačenja islama da bilo kakvi materijalni objekti ne treba da budu idol ili mesto klanjanja.

(Tanjug)

Share this post: