Jemen: Ratni brodovi SAD spremni

amerika brod ratna krstarica vella gulf

Dva američka ratna broda stacionirana u Crvenom moru, su u pripravnosti su i spremni da odgovore na pobunu u Jemenu, objavilo je američko ministarstvo odbrane.

„Američki ratni brodovi spremni da odgovore na pobunu“, objavila je na svom tviter nalogu centralna komanda (CENTCOM) SAD.

Koalicija zemalja Zaliva predvođena Saudijskom Arabijom izvela jedanas vazdušne napade na Jemen i najavila da će ih nastaviti dok neostvari svoje ciljeve.

Portparol koalicije Ahmed Asiri rekao je da koalicija koja okupljadeset zemalja za sada nema planove da krene u kopnenu ofanzivu poslevazdušnih napada, čiji je cilj da se zaustavi napredovanje šiitskihHuti pobunjenika u Jemenu.

Vlasti u Rijadu saopštile su da je to odgovor na ofanzivu Hutija kojise kreću prema gradu Aden na jugu zemlje, sedištu predsednika JemenaAbeda Raboa Mansura Hadija koji je juče pobegao u Rijad.

U govoru koji je večeras prenosila televizija, vođa pobunjenika Abdul Malik el Huti optužio je SAD, Saudijce i Izrael da su pokrenulikriminalnu, nepravednu i brutalnu kampanju čiji je cilj da izvršeinvaziju na Jemen i okupiraju ga.

(Beta)

Share this post: