Kalašnjikov zaustavio ugovor o snabdevanju oružjem SAD

putin-kalasnjikov

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov i ekskluzivni uvoznik kalašnjikova za SAD kompanija RWC, stopirali su, ali ne i poništili ugovor o snabdevanju Sjedinjenih Američkih Država vatrenim oružjem, izjavio je danas zamenik direktora ruske državne kompanije Rosoboronoeksporta, Igor Sevastjanov.

„Ugovor nije pravno raskinut“, izjavio je Sevastjanov, a prenosi ruska novinska agencija Itar-tas.

Ruska kompanija Kalašnjikov i RWC potpisali su ove godine ugovor prema kom je ruski koncern trebalo da isporuči 200.000 komada oružja SAD i Kanadi godišnje.

Zvanični Vašington je, međutim, ovog leta uveo sankcije protiv ruskih proizvođač oružja.

Sevastjanov je, takođe, rekao da u SAD postoji fabrika koja proizvodi jurišne puške kalašnjikov, ali da radi pod bugarskom licencom.

Rusija će proizvoditi oružje zajedno sa UAE

Rusija namerava da proizvodi oružje zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), rekao je danas novinarima zamenik direktora Rosoboronoeksporta Igor Sevastjanov.

„Postoji ideja da se radi u kooperaciji sa UAE na proizvodnji oružja. Strane rade na tom projektu vojnog značaja“, rekao je on.

Ranije je direktor Rosoboronoeksporta Anatolij Isajkin u Intervjuu Itar tasu rekao da na sajmu Oboronekspo-2014. koja je počela danas u mestu Žukovsko, kompanija namerava da obavi razgovore o saradnji sa holdingom Tavazum, glavnim preduzećem vojne industrije UAE.

Sevastjanov je takođe danas rekao da se tržišta na koje Rusija izvozi oružje i vojnu tehniku, nisu promenila zbog uvođenja zapadnih sankcija.

(Tanjug)

Share this post: