Kladionice protiv Trampa ali šanse za pobedu u velikom porastu!

donald_tramp_hilari_clinton

Pretendentkinja za nominaciju Demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton ima više šanse da postane predsednik od svog republikanskog rivala Donalda Trampa.

Međutim, tokom protekle nedelje razlika među njima se smanjila, pokazali su rezultati onlajn političke kladionice „Predikt it“.

Prema najnovijim podacima, šanse Klintonove da postane predsednica iznose 61 odsto, prema 65 odsto od pre sedam dana, objavio je sajt, koji omogućava korisnicima da se klade na male novčane iznose na „da“ ili „ne“, kao odgovore na predviđanja budućih događaja, preneo je Rojters.

Verovatnost da Tramp pobedi na izborima 8. novembra sada iznosi 40 odsto, prema 34 odsto iz prošle nedelje.

Trampova uverljiva pobeda na unutarstranačkim izborima u Indijani ove nedelje je navela njegove preostale rivale iz Republikanske stranke Teda Kruza i DŽona Kejsika da odustanu od trke, pa je tako američki milijarder ostao jedini kandidat.

Tramp sada ispituje različite teme koje bi mogao da upotrebi protiv Klintonove da bi uverio nezadovoljne Republikance da stanu iza njega, pa je tako u petak optužio bivšu državnu sekretarku da je koristila svoj privatni imejl server dok je bila na toj funkciji.

(TANJUG)

Share this post: