Klijent ubio advokata

hrvatska policija

Rezultati uviđaja pucnjave u kojoj je jutros u svojoj kancelariji ubijen osječki advokat Vlatko Vidaković upućuju da je reč o ubistvu i samoubistvu, saopštilo je Županijsko državno tužilaštvo.

Nezvanično se saznaje da je počinitelj preduzetnik Vito Tolj, koga je Vidaković pre nekoliko godina zastupao u slučaju otmice sina osječkog advokata Radoslava Arambašića, prenela je Hina.

Zamenik osječkog Županijskog državnog tužilaštva Miroslav Kraljević izjavio je novinarima na mestu događaja da su u kancelariji pronađena mrtva tela 57-godišnjaka i 61-godišnjaka, da sve upućuje na nasilnu smrt iz vatrenog oružja, odnosno ubistvo i samoubistvo počinitelja, ali da se to još ne može potvrditi dok se ne obavi obdukcija i ostale radnje koje su u toku.

Dodao je da je u vreme pucnjave u advokatskoj kancelariji bilo još osoba koje, međutim, nisu uključene u to što se dogodilo, te da je još rano govoriti o motivu tragičnog događaja.

Ovo je drugi slučaj ubistva advokata u Osijeku, pošto je januara 2013. godine advokata Luju Medvidovića u njegovom osječkom uredu nožem usmrtio klijent Robert Rubić koji je zbog toga osuđen na 40 godina zatvora, podseća agencija.

Povodom ubistva Vidakovića, Hrvatska advokatska komora izrazila je „potresenost, ogorčenje i zgražavanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan advokat stradao obavljajući svoju službu“ i upozorila da bi napadi na njih trebalo da budu kvalifikovani kao posebno krivično delo.

(Tanjug)

Share this post: