KLOD BARFIL UPOZORIO SVOJE AMERIKANCE: Sa Rusima nemamo šanse u sajber-ratu a i šteta na našoj strani bi bila nemerljiva!

cia spijunaza hakeri kompjuter monitori

Zapadni sajber-eksperti upozorili su SAD da bi Moskva mogla da im nanese veliku štetu ako dođe do sajber-rata između dve zemlje jer je velika zavisnost američke ekonomije i drugih najvažnijih državnih sistema od naprednih tehnologija.

Kako je objavio Washington Free Beacon, saradnik američkog Instituta za preduzetništvo Klod Barfild ocenio je da bi rat sa Rusima po principu „oko za oko” bio opasniji po SAD jer je njihova ekonomija tehnološki ranjivija.

Autor knjige „Tamna teritorija” Fred Kaplan bio je još eksplicitniji:

„Mi imamo veliko kamenje pri ruci, ali mi živimo u kući od stakla, pa nam veliku štetu mogu naneti čak i zemlje koje imaju manje kamenje od našeg. Od naprednih tehnologija najviše zavise naše banke i finansijski sistem, transport, energetska infrastuktura i armija”.

Kongresmen Majkl Makol upozorio je da je Rusija po svom ofanzivnom sajber-potencijalu na ravnoj nozi sa SAD

CNN je prethodno objavio da je američki haker The Jester (Šut), kojeg često nazivaju „Betmenom interneta”, izvršio upad u sajt Mnistarstva inostranih poslova Rusije.

Potom je portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova saopštila da je oboren „stari sajt koji s odvno ne koristi”.

(Agencije)

Share this post: