KRALJICA ELIZABETA SE POVLAČI: Princ Vilijam napušta pilotiranje da bi zamenio baku!

502104011SH033_The_Duke_Of_

Britanski princ Vilijam napušta posao pilota helikoptera hitne medicinske službe kako bi mogao da se posveti službenim dužnostima koje će u punom radnom vremenu obavljati umesto svoje bake, kraljice Elizabete Druge.

To je u petak saopštio njegov kabinet, prenosi Hina.

Navodi se da će se Vilijam (35), drugi u redu za preuzimanje britanske krune iza svog oca princa Čarlsa, takođe sa porodicom preseliti u London iz njihovog sadašnjeg doma u Norfolku, na istoku Engleske.

„U vojsci sam stekao iskustva koja će mi biti dragocena za celi život i pomoći mi u obavljanju kraljevskih dužnosti u budućim decenijama“, rekao je Vilijam.

Navodi se da je Vilijam služio u britanskim oružanim snagama od 2006. do 2013, a od nedavno je radio kao pilot helikoptera za potragu i spasavanje.

Njegov kabinet je saopštio da će princ na leto napustiti posao i sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece Džordžom (3) i Šarlot (1) preseliće se iz vile Anmer hol, koja se nalazi u sklopu kraljičinog poseda Sandringem u Norfolku, u palatu Kensington, njihovu službenu londonsku rezidenciju.

Kraljica Elizabeta Druga, koja je prošle godine napunila 90 godina, smanjila je službene obaveze i uoči Božića objavila da više neće biti pokrovitelj brojnih humanitarnih organizacija.

Deo dužnosti već je prenela na princa Čarlsa i ostale članove kraljevske porodice.

(Kurir)

Share this post: