LUDILO: Ovakav trans se ne pamti, komentator jedva ostao živ! (VIDEO)

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Gori sve u Aleksandriji, Kairu… Faraoni prvi put posle Italije 1990. godine zahvaljujući Salahu idu na Mundijal.

Faraoni stižu u Rusiju.

Zahvaljujući Mohamedu Salahu, dvostrukom strelcu, najvećem imenu modernog egipatskog fudbala, prvi put od Italije 1990. godine, Egipat će zaigrati na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Proključala je Aleksandrija, kao retko kada u poslednjih 20 godina, a tek će da gori, kada se slavlje sa stadiona bude prelilo na ulice svih gradova, jer, kolo pre kraja trijumfom nad Kongom, Egipat je obezbedio prvu poziciju u svojoj grupi afričkih kvalifikacija, tako da već sada znamo da ćemo ga narednog leta gledati na planetarnoj smotri fudbala u Rusiji.

Sve do 65. minuta bilo je 0:0 na stadionu u Aleksandriji, ali je onda Salah otvorio bravu i doneo vođstvo svom timu kojem je u ekspresnom roku na uspehu čestitala kompletna vlastela, predvođena šeikom iz Emirata Mohamedom bin Rašidom al Maktumom.

Egipat je trenutno druga reprezentacija iz Afrike koja će igrati u Rusiji, pošto je Nigerija nešto ranije obezbedila šesto učešće na poslednjih sedam Mundijala.

Takođe, Egipat će posle 28 godina prvi put zaigrati, a ukupno će to biti treći put (uz Italiju 1990, učestvovali su i 1934. u Italiji).

KAPITEN

Posebna sreća pogledala je veteran, kapitena i živu legendu egipatskog fudbala, golmana Esama El-Hadarija koji je predugo čekao da bi svoju reprezentaciju odveo na SP. Još od 1996. godine kada je debitovao za nacionalni tim.

Bordž El Arab stadion bio je krcat, više od 86.000 navijača bilo je u transu kada je Salah drugim golom (iz penala) doneo pobedu, samo nekoliko minuta pošto je Kongo izjednačio (prvi gol za Egipat je takođe postigao fudbaler Liverpula).

KOMENTATOR

Posebna priča je komentator egipatske televizije koji je u transu, neopisivim suzama ispratio pripremu, pogodak i slavlje Mohameda Salaha za pobedu i veliki uspeh fudbala u zemlji faraona.

Do sada su mesto na Mundijalu obezbedili Rusija, Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika, Poljska i Egipat.

(Mediji)

Share this post: