Lukašenko: SAD nas gura u klanicu, a Ukrajina izvršava njihove naloge

Poseta

 Nestabilnost u Ukrajini je opasna kako za tu zemlju, tako i za njene susede – Belorusiju i Rusiju, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u današnjem razgovoru za televiziju Rosija 1.

Za ukrajinsku krizu Lukašenko je okrivio SAD. „Ujka Sem s druge strane okeana nas gura u tu klanicu a, budimo iskreni, mnogi političari u Ukrajini izvršavaju njegove naloge”, rekao je Lukašenko, a prenosi Itar-Tas s.

Lukašenko naglašava da se iz „vrtloga” koji usisava i Belorusiju i Rusiju treba izbavati jer Amerikanci nisu ti koji će se boriti. „Oni žele da se poubijamo sopstvenim rukama”.

Beloruski predsednik upozorava i da se ne prenaglašava jaz između istoka i zapada Ukrajine. On priznaje da su žitelji zapadnih delova i Ukrajine i Belorusije skloniji razvoju kontakata sa Zapadom, ali je izneo i ubeđenje kako u obe zemlje ne postoji agresivna podela između stanovnika istoka i zapada.

Od izbijanja sukoba u susednoj Ukrajini, više od 3.000 stanovnika te zemlje je pronašlo utočište u Belorusiji, napominje Lukašenko.

(Tanjug)  

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: