MEDŽIK O DŽORDANU: Dobio sam ono što sam tražio…(VIDEO)

dzordan majkl nba kosarkas milijarder

Legendarni Irving Medžik Džonson, jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige, otkrio je zanimljivu anegdotu u vezi sa Majklom Džordanom.

Medžik je pričao o periodu kada su ‘Njegovo leteće visočanstvo’ i on bili deo Drim tima, i kada je jedini i poslednji put pokušao da isprovocira Džordana.

Četvrtog dana kampa Drim tima, gde je jedan od delova treninga bio meč između igrača koji su deo zapadne, odnosno istočne konferencije, vezali smo dva trijumfa i vodili 12:2, pa sam odlučio da ga ‘čačnem.

Inače, sa njim su igrali još Čarls Barkli, Leri Bird, Skoti Pipen i Patrik Juing, dok su moji saigrači na Zapadu bili Dejvid Robinson, Karl Meloun, Kris Malin, Klajd Dreksler i Džon Stokton „, počinje priču Medžik i nastavlja u istom dahu:

Prišao sam mu, tapnuo po ramenu i rekao mu – Hej, čoveče, ako se uskoro ne pretvoriš u ‘Letećeg Džordana’ razbićemo vas danas“ .

Čovek koji je po tri puta bio MVP lige i velikog finala, osvojivši pri tom pet šampionskih prstena sa Los Anđeles Lejkersima, kaže da je sâm izazvao ono što je usledilo – „jedan od tri najbolja poteza koja je ikada video“.

Majkl je u naredna tri napada dve trojke, plezeći se Medžiku dok se vraćao na svoju polovinu, da bi potom izveo zakucavanje posle okreta od 360 stepeni preko Dejvida Robinsona, tada najboljeg i najdominantnijeg centra sveta, pokazavši zašto se smatra najvećim košarkašem ikada.


Prvi potez jeste čuveno polaganje Džulijusa Irvinga bez balansa, a drugi Majklov potez protiv nas u finalu 1991. godine – kada je u letu promenio ruku s kojom će položiti, a isto je učinio i sa jezikom.

Sada je probio po desnoj strani i skočio, isto je učinio i Dejvid, samo što, dok se ovaj već spuštao ka zemlji, Majkl odlučio da ‘ostane’ u vazduhu, a zatim zakuca posle okreta od 360 stepeni.

Svi smo se skamenili, nismo mogli da verujemo. Naravučenije, nemojte dirati Majkla Džordana„, zaključio je Džonson.

(B92)

Share this post: