Meštani pronašli i ubili 136 zmija

leglo zmija

Meštani sela Mašnica kod Murine, u plavskoj opštini uhvatili su i ubili juče 136 zmija koje su pronašli u leglu na porodičnom imanju Radoslava Marsenića.

Pored živih zmija, meštani su pronašli i veći broj izleženih jaja, koje su, takođe, uništili.

Kako je kazao jedan od meštana koji je učestvovao u uništavanju zmija, zmijsko leglo je pronađeno i uništeno juče, a potraga za eventualnim preživelim zmijama biće nastavljena danas

Prema njegovim navodima, leglo se nalazilo ispod betonske staze koja vodi prema porodičnoj kući Marsenića, u neposrednoj blizini porodičnog objekta.

„Do akcije otkrivanja legla, u kojoj je učestvovalo 15 meštana, je došlo nakon što su domaćini učestalo viđali zmije u neposrednoj blizini kuće. To se posebno odnosi na posljednja dva dana nakon čega je odlučeno da maknemo deo betonske staze koja vodi prema njihovoj kući. Kad je uklonjen deo staze imali smo šta i videti. Pravo zmijsko leglo se nalazilo na tom mestu, gde smo pronašli i ubili 136 zmija. Osim toga, pronašli smo i jaja iz kojih se još nisu bile izlegle zmije, pa su i ona uništena. Ipak, pored potrage koju smo vodili, nismo uspeli da pronađemo i starije zmije, koje su i formirale leglo“, zaključio je meštanin Garčević .

On je dodao da se iz tog razloga planira nastavljanje potrage za zmijama koje su na neobičnom mestu, ispod betanske staze, formirale leglo.

 (Vijesti)

Share this post: