Migranti probili ograde i pokušali da ulete u tunel ispod Lamanša! (VIDEO)

migranti azilanti izbeglice ograda granica

Migranti su, pošto su probili nekoliko ograda ispred ulaza u tunel dug 50 kilometara, skandirali „Otvorite granicu“ i „Nismo životinje“.

Proteklih nedelja hiljade migranata preskaču ogradu tunela, pokušavajući da se ukrcaju u teretne vozove i kamione na putu za Veliku Britaniju.

Jednog čoveka je pregazio kamion.

Većina ovih migranata je, bežeći od ratova i siromaštva u Africi i na Bliskom Istoku, u Evropu ušla preko Grčke i Italije. Mnogi smatraju da im Britanija nudi najbolju priliku, zbog engleskog jezika i mogućnosti za zapošljavanje.

Britanski i francuski ministri unutrašnjih poslova Tereza Mej i Bernar Kazenev su danas ocenili da svakodnevni pokušaji migranata da stignu u Britaniju predstavljaju deo „globalne migracione krize“, za koju je potrebno međunarodno rešenje.

Tereza Mej i Kazenev su naveli da je zaustavljanje talasa migranata „vrhunski prioritet“ za London i Pariz, ali da se cela Evropska unija mora „posvetiti korenima tog problema“.

Uz konstataciju da migranti smatraju da su evropske ulice „popločane zlatom“, Tereza Mej i Kazanev su konstantovali: „Moramo prekinuti vezu između prelaska Sredozemlja i nastanjivanja u Evropi iz ekonomskih razloga“.

Možemo samo da pretpostavimo koji deo njihovog puta ona smatra delom između Sredozemlja i Evrope, gde bi trebalo zaustaviti migrante…

(Pravda/Fonet)

Share this post: