Ministar odbrane Saudijske Arabije: Imamo pare, unajmićemo koga treba da izbrišemo Jemen sa karte sveta!

Napad na Jemen

Prestolonaslednik Muhamed bin Selman, ministar odbrane Kraljevine Saudijske Arabije naglasio je da će biti nastavljeni vazdušni udari i agresija na Jemen.

Ministar odbrane Kraljevine Saudijske Arabije Muhamed bin Selman rekao je da će Saudijska koalicija nastaviti sa trenutnim vojnim operacijama u Jemenu i koji imaju za cilj „uništenje infrastruture te zemlje“.

„Neće doći do zaustavljanja vojne operacije na Jemen, čak i u slučaju da dođe do brisanja Jemena sa geografske karte!“, bio je jasan prestolonaslednik.

„Mali general“, kako često nazivaju bin Selmana, je tokom susreta sa visokim vojnim oficirima saudijske armije priznao da je njegova zemlja unajmila vojne jedinice iz nekoliko svetskih zemalja i da je istovremeno u potrazi za unajmljivanjem više pilota koji bi učestvovali u napadima na jemenski narod.

„Saudijski novac može ukloniti sve prepreke sa našeg puta“, siguran je bin Selman, i dodaje da je saudijskim vojnim oficirima naredio da pojačaju napade i operacije na nebranjenom jemenskom nebu.

(Pravda, Sahar TV, foto: AP)

Share this post: