Mis Španije priznala da je u lezbejskoj vezi sa pevačicom Vanesom Klajn

MISS UNIVERSO 2013

U tradicionalističkoj sredini, kakva je Španija, odluka Patrisije Jurene Rodriges, prošlogodišnje predstavnice ove zemlje na izboru za Mis Univerzum, da javno deklariše svoju homoseksualnost predstavlja ne mali čin hrabrosti. 

Ova 24-godišnja brineta otkrila je nedavno da je u lezbejskoj vezi sa španskom pevačicom Vanesom Klajn. Svoj „coming out“, Patrisija je učinila postavivši na Instagram fotografiju na kojoj su ona i njena partnerka u nežnom zagrljaju, uz tekst „Romeo i Julija“.

Njen post je na platformi za razmenu fotografija lajkovan više od 5.000 puta, a pojavio se i na naslovnicama brojnih španskih listova.

Patrisija i Vanesa

„Ne stidim se zbog onog što sam uradila. Zadovoljna sam svojim životom“, izjavila je španska lepotica, zahvalivši se svima koji su je podržali.

Patrisija je jedna od retkih misica u svetu koja je javno otkrila da je lezbejka. Pre nje je to učinila bivša Mis Kentakija, Džuan Trent.

Patrisija je dva puta krunisana za Mis Španije: 2008. i 2013. kada je na takmičenju za Mis Univerzuma, u Moskvi, proglašena za prvu pratilju.

(Tanjug)

Share this post: