Mislili su da je lud kada je napravio BRANU OKO KUĆE, a onda je naišao uragan „Harvi“ – VIDEO

Zaštita

foto: YouTube printscreen

Rendi Vagner iz malog okruga Rošaron u Teksasu, odlučio se na jedan nesvakidašnji potez kada je čuo da njegovoj oblasti prete obilne padavine koje su najavili meteorolozi.

Ne oklevajući, odlučio je da se pripremi unapred. Odlučio je da svoje imanje zaštiti jednim nesvakidašnjim potezom, na koje su njegovi susedi gledali s podsmehom, a nazvali su ga i „ludim“ kada su videli šta je sve uradio kako bi zaštitio svoju kuću od poplava.

– Svi smo mislili na početku da je lud, kada je počeo da gradi sistem vodene brane oko svog imanja, ali ispostavilo se da je to bila genijalna ideja, jer su naše sve kuće iz susedstva poplavljene a njegovo imanje i dalje je na suvom – rekao je Rendijev sused za lokalne medije.

Rendi je u odlučnosti za zaštiti svoju kuću od poplava, kupivši sistem koji je našao na internetu. Otputovao je u Luizijanu da preuzme narudžbinu, gde su ga uputili kako da na pravilan način postavi branu.

Zatim se odmah vratio u Teksas i bacio na posao kako bi sve bilo spremno pre nego što dođe oluja Harvi, koja je donela velike vremenske neprilike tom području, poplavivši mnogobrojne domove.

Sistem protiv poplava je dug 120 metara, a visok 80 centimetara. Potrebno je bilo ispuniti ga vodom tako da se može odupreti pritisku vode koji bi rastao usled nivoa vode koji bi nadolazio. Ali, u ovom slučaju ipak nije prelio Rendijevu branu, jer je bio u strahu da bi nivo vode mogao da još više nadođe.

To se ipak nije desilo i svoje je imanje uspio da zadrži na suvom. Ovu zanimljivu priču zabeležili su lokalni mediji iz Teksasa. Rendi je dobio velike pohvale od običnih ljudi, ali i lokalnih vlasti, koje su ga imenovale kao primer kako bi u budućnosti ljudi trebalo da se pripremaju za ovakve ili slične neprilike.

– Državne službe ne mogu istovremeno da svima priteknu u pomoć kada je vanredna situacija kao ova sa Harvijem u pitanju – saopštio je lokalni šerif.

(Avaz.ba)

Share this post: