Na stotine ukrajinskih vojnika se predaje i povlači

ukrajina vojska2

Vladine snage otpočele su danas povlačenje iz grada Debaljceva, ključnog železničkog čvora, rekao je komandant provladinih jedinica Semen Semenčenko

Na stotine ukrajinskih vojnika predaje se proruskim snagama u istočnom ukrajinskom gradu Debaljcevu, saopštila je danas pres služba proruskih snaga DAN.

„U Debaljcevu je masovna predaja oružja ukrajinskih snaga. Tih ljudi ima na stotine“, rekao je zvaničnik proruskih snaga Maksim Leščenko, prenela je agencija Rojters.

Vladine snage otpočele su danas povlačenje iz grada Debaljceva, ključnog železničkog čvora, rekao je komandant provladinih jedinica Semen Semenčenko.

„Povlačenje snaga iz Debaljceva se odvija po planu i organizovano“, rekao je Semenčenko, koji je dodao da „neprijatelj nastoji da preseče put i spreči izlaz vojnika“.

Iako je 15. februara stupilo na snagu primirje, oko grada Debaljceva vodili su se žestoki okršaji između ukrajinskih i proruskih snaga.

POROŠENKO POTVRDIO POVLAČENJE VOJSKE

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potvrdio je da su se snage ukrajinske vojske povukle iz grada Debaljcevo na istoku zemlje, gde se već nedeljama odvijaju borbe sa proruskim snagama za kontrolu nad tim važnim železničkim čvorištem.

„Ukrajinska vojska je zajedno sa Nacionalnom gardom jutros okončala operaciju planiranog i organizovanog povlačenja iz Debaljceva. Možemo da kažemo da je dosad 80 odsto naših jedinica napustilo taj grad“, rekao je Porošenko u audio poruci koju je objavila njegova pres služba.

Porošenko je pre polaska na prvu liniju fronta, pohvalio ukrajinske snage za ispunjavanje dužnosti u odbrani Debaljceva i rekao da su oni svetu pokazali „pravo lice bandita i separatista koji imaju podršku Rusije“.

(Tanjug)

Share this post: