Nema krize za Ruse: Zabeležen nagli porast milionera i milijardera u Rusiji

blago-bogatstvo-bogatas biznismen

Federalna poreska služba Rusije (FPSR) je saopštila da je zbog devalvacije rublje i deofšorizacije došlo do naglog porasta broja bogatih, odnosno, milijardera i milionera u Rusiji.

Iako je ekonomija u padu, rast bogatih je uvećan, navodi se u saopštenju FPS Rusije.

U odnosu na prethodnu godinu, 2014. godine je broj ruskih milijardera uvećan za 5.8%, odnosno, broj onih čiji prihodi premašuju jednu milijardu rublji 2014. godine je 309, a prethodne godine je njih bilo 292.

Isto tako, broj milionera je takođe uvećan. Ljudi čiji prihod godišnji se kreće između jednog do deset miliona rublji je porastao za 13% i njih je 451 hiljadu.

novac bogatstvo nasledstvo milijarder milioner

Multimilioneri sa prihodom između 500 miliona do milijardu rubalja su takođe u porastu. U odnosu na prethodnu godinu, 2014. godine je broj takvih uvećan za 6.6%. Reč je o 453 osobe koje su deklarisane u Federalnoj poreskoj službi, navodi se u saopštenju ove institucije.

Jedino nije zabeležena značajna promena kod onih čiji prihodi se kreću od 10 miliona do 500 miliona rubalja. Njih je gotovo isto kao i 2013. godine. U pitanju je 23.5 hiljada ljudi, sa statističkom promenom ne većom od 1% u odnosu na sveže podatke.

(Pravda)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: