Nemačka: Masovni obračuni stranaca u više gradova! – VIDEO

Ilustracija

U roku od četiri dana u velikim nemačkim gradovima dogodile su se četiri masovne tuče, u kojima je učestvovalo između 40 i 70 ljudi. Reč je o sukobima porodica stranaca, koji u većini slučajeva izbijaju zbog sitnica.

Naoružani sekirama, bejzbol-palicama, lopatom i metlom, 40 muškaraca krenuli su u subotu jedni na druge u jednoj prodavnici za trgovinu starim automobila u hamburškoj četvrti Hamerbrok.

Kako je za NDR izjavio očevidac, tuča je izbila “zbog zadiranja u tuđi poslovni rejon”, između arapskih porodica, koje jeftino kupuju stara kola i izvoze ih u Afriku.

U Berlinu su se prošle nedelje dogodile tri tuče.

U četvrti Nojkeln, naivna svađa između dvojice dečaka na igralištu pretvorila se u masovnu tuču, pošto su se umešali odrasli. Na kraju se tuklo oko 50 članova dva rumunske porodice.

Dan ranije u kvartu Moabit izbio je sličan incident. Kako je preneo “Tagesšpigl”, na igralištu je izbila svađa između 70 članova dve velike porodice, navodno arapskog porekla. Tek kada se umešalo 90 policajaca, uspeli su da razdvoje zavađene strane.

U noći između nedelje i ponedeljka u berlinskoj četvrti Tempelhof dogodila se masovna tuča na svadbi: sukobilo se oko 15 članova bosanske i rumunske porodice. Na kraju se tuklo 70-ak gostiju, a kada je policija intervenisala, svatovi su ih gađali stolicama i čašama.

Policija kaže da je veoma teško rešiti ovakve slučajeve, jer porodice odbijaju da sarađuju. “Policija nailazi na zid ćutanja. Niko ne želi da bude izdajica”, kaže za “Fokus” Kristijan Pfajfer, bivši direktor Naučnog instituta za kriminologiju Donje Saksonije.

Ovaj problem postaje ozbiljniji kada se porodice organizuju u kriminalne grupe: trgovina ljudima, pranje novca, droga, podvođenje i reketašenje spadaju među uobičajene aktivnosti klanova. Čak i kada učesnici budu uhapšeni, članovi porodica ne sarađuju.

“Radiji bi otišli u zatvor nego da izdaju rođaka”, kaže Pfajfer.

(Blic)

Share this post: