Nemački mediji u strahu pred dolazak NAVIJAČA Zvezde na meč sa Kelnom

Najava utakmice

Printskrin: Bild.de

Gostovanje Crvene zvezde u Kelnu, koje je na programu u četvrtak od 19 časova izaziva mnogo pažnje u Nemačkoj, a najuticajniji medij Bild posebnu pažnju posvetio je Ivanu Bogdanovu, jednom od najpoznatijih navijača Zvezde u evropskim okvirima posle incidenata u Đenovi 2010. godine.

Bild piše kako je u Kelnu radost zbog prve utakmice na njihovom stadionu u Evropi posle 25 godina u kojoj će dočekati Crvenu zvezdu, ali ističe kako radost može lako da bude narušena zbog najradikalnijih navijača Zvezde.

Oni posebno ističu Ivana Bogdanova, zvanog “Ivan Grozni“, za koga kažu da je ozloglašeni neonacista i podsećaju na njegovu ulogu u sukobima u Đenovi 2010. godine na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Italije i Srbije.

Regionalni list iz Kelna, Kolner Štat, dobio je i informacije iz nemačke policije da se očekuju žestoki sukobi navijača Zvezde i Kelna. Policija navodi da očekuje oko 5.000 navijača Zvezde, a od čega njih 2.700 nema kartu za meč.

Takođe se navodi i da će stadion biti rasprodat, kao i da će jake snage policije biti na stadionu – 1.000 policajaca će obezbeđivati meč, kao i 400 redara.

– Svesni smo da postoji velika opasnost za navijačke sukobe, među navijačima Zvezde se konzumira alkohol i koristi pirotehnika, dok i Keln ima nasilne navijače, a biće im pojačane emocije zbog prvog meča u Evropi na svom stadionu posle 25 godina, što znači i veću opasnost za konflikte – navodi se iz policije Kelna.

Printskrin: Ksta.de/

(Telegraf.rs)

Share this post: