Niska inteligencija: Francuzi ih bombardovali a oni zaklali planinskog vodiča iz osvete

dzihadisti sirija isil muslimani

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru. Bombardovanje nastavljeno.

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država (ID)odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru, a video snimak pogubljenja su danas postavili na Internetu, po isteku 24-časovnog roka koji su dali Parizu da obustavi vazdušne napade na ID u Iraku.

Grupa koja sebe naziva Džund al-Kilafah otela je u nedelju planinskog vodiča Erve Gurdela (55) iz Nice i zapretila da će ga ubiti ukoliko u roku od 24 sata Francuska ne okonča vazdušne napade na borce ID u Iraku, dok je Pariz poručio da neće ustuknuti, prenele su agencije.

Američka obaveštajna grupa SITE saopštila je putem Tvitera da je ta grupa, čiji naziv u prevodu znači „vojnici kalifata“, danas objavila video snimak Gurdelovog smaknuća.

Ta grupa, povezana sa militantnim aktivistima ID u Iraku i Siriji, u ponedeljak je objavila video snimak u kojem je preuzela odgovornost za otmicu francuskog taoca i prikazala muškarca koji se predstavio kao Gurdel, turista iz Nice.

Ni francuska ni alžirska vlada za sada nisu iznele nikakav komentar.

(Tanjug)

Share this post: