NISMO VIŠE VAŠA KOLONIJA: Asadova savetnica oduvala voditeljku britanske televizije! (VIDEO)

asad04

Savetnik za medije sirijskog predsednika Bašara al Asada Butaina Šaban gostovala je danas preko video-linka na britanskoj televiziji 4 njuz.

Tokom desetominutnog intervjua koji je obeležila žestoka rasprava između britanske voditeljke i Asadove savetnice, Šaban je uspela da britanskoj javnosti prenese glavnu poruku sirijskih vlasti: “Ne verujte u laži koje vam serviraju vaši mediji!”.

Na početku intervjua Šaban je odbacila mogućnost da je američki napad na sirijske vojnike koji su štitili preko 300.000 civila u tom regionu bio slučajan.

“Onog trenutka kada je započelo bombardovanje, teroristi su krenuli baš sa brda koje su pokrivali američki avioni. Onog trenutka kada su teroristi Islamske države osvojili poziciju na kojoj su bili naši vojnici, američki avioni su prestali sa bombardovanjem”, rekla je Asadova savetnica.

Ona je odbacila insinuacije britanske voditeljke da su Amerikanci unapred obavestili rusku stranu da će bombardovati područje.

“Kada je američka koalicija krenula u takozvanu ‘borbu protiv rterorizma’ ID je samo napredovala. Oni nisu pogodili niti jedan konvoj terorista.

Tek kada su došli Rusi i krenuli u istinsku borbu protiv terorizma teritorija pod okupacijom ID-a je počela da se smanjuje”, naglasila je Šaban.

Voditeljka je iznela i tvrdnju takozvane “Sirijske opservatorije za njudska prava” koja se nalazi u Londonu da je tokom dana došlo i do prvog bombardovanja Alepa od kako je počelo primirje.

“Ne verujem da možemo smatrati relevantnim podatke koje šalje neko ko živi u Koventriju i nema blagu predstavu o tome šta se dešava na terenu”, rekla je Šaban dodavši da se u proteklih šest godina nebrojeno puta dokazalo da jedino sirijska vlada i Rusi imaju kredibilitet i da su to jedine dve strane koje su svaki put ispunile ono što su rekle.

“Ali vi izgladnjujete sopstveni narod u Alepu”, “ubijate decu hlorinom”, “masakrirate sopstveni narod”, insistirala je voditeljka koja je tokom celog intervjua pokušavala da nametne stav Zapada o američkoj borbi protiv terorizma i “zločinima Asadovog režima protiv sirijskog naroda”.

“Da su se Amerikanci dogovorili sa Rusima, još pre tri godine rat bi bio gotov. Dupli standardi Zapada ne ubijaju samo naš nego i narod na Zapadu, u Francuskoj, u Luksemburgu, u Americi”, objasnila je, još uvek pribrana Butaina Šaban.

Na nove provokacije o masakrima Asadovih snaga nad Sirijcima, Šaban je jednostavno odgovorila: “Ne zanima nas šta vi govorite. Pogledajte na primerima Iraka i Libije. Šta su Zapadne sile uradile tim zemljama?

Uništile su ih.

Ono za šta se mi borimo jeste da očuvamo našu zemlju”.

Završetak intervjua obeležile su optužbe britanske voditeljke na koje je Asadova savetnica odbila da odgovori.

“Dosta nam je da nas tretirate kao kolonije, mi više nismo kolonija! Mi znamo kako da zaštitimo svoj narod i svoju slobodu. Ono što vi govorite za nas nema nikakvog značaja.

Mogu i hoću da optužim zapadne zemlje i to posebno vlade Britanije i Francuske koje prodaju oružje Saudijskoj Arabiji i Kataru, koji od toga zarađuju i zato i podržavaju terorizam u Siriji”, bila je odlučna Šaban.

“Prihvatila sam ovaj intervju iz samo jednog razloga, a to je da kažem vašoj javnosti: Ne verujte šta vam vaši mediji serviraju. Ako želite, dođite u Siriju i sami se uverite o tome šta se ovde dešava.

Ukoliko to učinite, nećete više nikada verovati vašim medijima”, zaključila je Asadova savetnica.

(Pravda)

Share this post: