Njujorker: Britanska kraljica predložila da se SAD vrate pod njenu vlast!

Ilustracija

U „neočekivanoj izjavi za televiziju, britanska kraljica Elizabeta Druga je ponudila da obnovi vlast Velike Britanije nad Sjedinjenim Američkim Državama“, objavio je, u komično-satiričnom članku, časopis „Njujorker“ u najnovijem broju.

„Obraćajući se američkom narodu iz svoje kancelarije u Bakingemskoj palati, kraljica je rekla da tu ponudu daje ‘kao priznanje bezizlazne situacije u kojoj se sada nalazite’“, piše u redovnoj rubrici američkog satiričara i komičara Endija Borovica.

„Ovaj eksperiment samouprave, koji traje 240 godina, počeo je s najboljim namerama, ali mislim da se svi možemo složiti da se nije dobro završio“, rekla je navodno kraljica.

Kraljica je „pozvala Amerikance“ da na dan predstojećih predsedničkih izbora u SAD na listiće upišu njeno ime, jer posle toga prelazak SAD pod britansku vladavinu može da počne „s najmanje smetnji“.

Elizabeta je „priznala“, piše u članku, da u svetlu Bregzita Amerikanci mogu opravdano biti uznemireni što bi „došli pod vlast britanskog parlamentarnog sistema“, ali ona ih „uverava“: „Parlament ne bi imao nikakvu ulogu u ovom poslu.

To bi bila monarhija stare škole. Samo ja, a onda, pod pretpostavkom da vi radije ne biste (princa) Čarlsa, možemo preći direktno na (princa) Vilijama i tu njegovu decu koja su vas toliko očarala.“

„Koristeći završne trenutke svog govora“ da nešto kaže o sebi, kraljica je „razjasnila da nikada nije koristila imejl i da je seksualne odnose imala samo sa jednom osobom i to vrlo povremeno“, piše američki satiričar na kraju članka u Njujorkeru.

(BETA)

Share this post: