Nova knjiga otkriva mračnu tajnu Lejdi Di!

Lejdi Di

Princ Hari će uskoro napuniti 30. godina, ali to možda i neće biti tako veselo, budući da će se uskoro u javnosti pojaviti nova knjiga kraljevskog biografa sa šokantnim detaljima iz detinjstva mladog kraljevića.

Knjiga baca novo svetlo na događaje unutar Bakingemske palate, a na prvi pogled, vrlo je blagonaklona prema kraljevskoj porodici i princu Čarlsu.

Prinčevi Hari i Vilijam imali su po šest i osam godina kada su njihovi roditelji lejdi Dajana i princ Čarls objavili da se razvode. Međutim, skandali koji su njihovi roditelji pravili i dan danas potresaju Ostvro, ali i ceo svet, navodi se u novoj knjizi autorke Peni Džunior.

Posle razvoda, princ Čarls je zabranio zaposlenima na dvoru da govore loše o njegovoj bivšoj supruzi, jer će ona uvek biti majka njegove dece, navodi autorka u knjizi.

Ipak, Dajana je videla zaveru svuda oko sebe. U svojim napadima paranoje bila je otrovna i prema ljudima koji su joj vrlo bliski, uključujući i njenog privatnog sekretara Patrika Džefsona.

Čak je i Kamila trpela mentalno maltretiranje od Lejdi Di. Ne jednom, Dajana bi pozvala Kamilu u pola noći i rekla bi joj :

– Poslala sam nekog da te ubije. Napolju je. Pogledaj kroz prozor, stoji u dvorištu – pretila je Dajana.

Autorka dalje piše da su prinčeve koji su pohađali privatu školu pokušavali da zaštite od medijske buke i skandaloznih naslova, ali to je bilo skoro nemoguće. Vilijem i Hari su faktički živeli u zatvoru.

Hari je uvek bio jao vezan za majku. Kada je na prvom samostalnom letovanju povredio nogu, očevici kažu da je bio u agoniji i da je plakao neutešno. Bez oca, majke, pa čak i dadilje, prišao mu je policajac i rekao:

– Hari, saberi se i ne cvili. To je samo ogrebotina – rekao je policajac.

Ovaj incident je maltene beznačajan, ali u punom svetlu obasjava jednu nesrećnu i tragičnu porodicu u kojoj su prinčevi odrastali. Oni koji dobro poznaju Harija kažu da je dobra stvar što on nikada nije bio pretendent na presto, jer bi jednostavno bio očajan kralj.

Divlje emotivna, Dajana je očekivala od malog Harija da joj pruži emotivni balans, dok sa druge strane, ona nije bila tu za njega.

(Blic)

Share this post: