Novi ukrajinski tenk izazvao smeh u celom svetu! – VIDEO

Novi tenk

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova, Arsen Avakov taman se u subotu pohvalio na svom profilu na Fejsbuku novim „vojnim čudom“, tenkom domaće proizvodnje, nazvanom Azovac, kad ga je prvo poklopila ukrajinska štampa, a onda i ruske komšije.

Azov je napisao da bataljon Azov testira „prvi inovativni urbani tenk“ i zahvalio se donatorima, mada nije objasnio zašto se izrada domaćeg naoružanja finansira donacijama, pa je završio borbenim uzvikom „neka drhte neprijatelji Ukrajine!“.

Ukrajinska štampa prva se ogasila i dala tenku drugi naziv – „poražavajući“.

A zatim se na Tviteru oglasio i zamenik premijera Rusije, Dmitrij Rogozin, inače zadužen za modernizaiju ruskih oružanih snaga, i našalio da se je „razorni ukrajinski tenk“ napravljen od kontejnera za đubre.

I po samom dizajnu tenk je stvarno prava retkost, pa Rogozin predlaže evo ovu varijantu za daljnju modernizaciju Azovca uz komentar „možda bi ovaj model bio zanimljiv ukrajinskom Ministarstvu unutrašnjih poslova“.

Naravno, usledio je niz duhovitih komentara kao što je „Dmitri, da li postoji lažna slika, pa ovo je izvorna fotografija!“

Mnogi slični pokušaji ukrajinskih vlasti mesecima zasmejavaju rusku stručnu zajednicu, ali ukrajinski vojni eksperti insistiraju na tome da njihovi uspesi „teraju strah u kosti“ neprijateljima Ukrajine.

(Alter Mainstream Info.com)

Share this post: