Omiljeni ubica Pabla Eskobara, koji je počinio 300 ubistava a učestvovao u još 3.000, pušten na slobodu!

Džon Velaskez - Popaj

„Popaj“ koji je bio desna ruka šefu jednog od najmoćnijih narkokartela Pablu Eskobaru, izašao je u utorak iz zatvora nakon što je odslužio dve trećine kazne i sarađivao s pravosuđem priznavši da je počinio 300 ubistava a učestvovao u još 3.000.

Džon Velaskez, poznat pod pseudonimom „Popaj„, bio je jedan od omiljenih plaćenih ubica Pabla Eskobara, poginulog u policijskoj operaciji u decembru 1993. godine.

Nakon 22 godine iza rešetaka, izašao je u utorak iz strogo čuvanog zatvora Kombita, u centralnom delu Kolumbije, nakon što je platio devet miliona pesosa (oko 3.500 evra) garancije i sudija mu odobrio uslovnu slobodu, objavljeno je iz policijskih i sudskih izvora.

Popaj je napustio zatvor u pratnji konvoja vozila, na sopstveni zahtev.

„Kolona automobila koja je izašla iz zatvora Kombita bila je Popajeva. Popaj je već na slobodi“, kazao je je dobro obavešteni izvor a prenose agencije.

Po sudskoj odluci, „Popaj (52) je na uslovnoj slobodi tokom probnog perioda od 52 meseca i 22 dana“.

Nekadašnji ubica osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva kandidata za predsedničke izbore Luisa Karlosa Galana 1989. godine. Bio je šef plaćenih ubica kartela droge Medelin, pod vođstvom Pabla Eskobara, koji je vodio direktni rat s državom nakon što je Kolumbija 1979. sklopila sa SAD ugovor o izručenju.

„Popaj“ je umešan u otmicu bivšeg predsednika Andresa Pastrane u vreme kad je bio kandidat za mesto gradonačelnika Bogote.

(Kurir)

Share this post: