OSTALI U ČUDU: USVOJILI PRESLATKU ŽIVOTINJU MISLEĆI DA JE KUČE, KAD ONO ZVER! (VIDEO)

 kuca stene kuce pas

Kineski farmer pronašao je napušenu životinju u šumi u blizini svoje farme i misleći da je u pitanju mladunče psa, poveo je sa sobom kući.

Nije pomišljao ni sekunde, već je rundavo stvorenje prigrlio i poneo u svoj dom srećan što će životinja sada biti na sigurnom.


Međutim, nakon nekoliko nedelja, primetio je nešto pomalo čudno kod svog novog prijatelja. Životinja nije imala rep i prebrzo je rasla za jedno kuče.

Tada je shvatio da u pitanju uopšte nije pas, već azijski crni medved – bezopasna vrsta medveda koja je obično meta lovaca, čiji se delovi tela na ovom kraju sveta smatraju delikatesom kao i što njegove supstance koriste u medicinske svrhe.

Medveda je potom odveo u lokalno sklonište za životinje namenjeno u svrhu očuvanja vrsta koje se pomahnitalo ubijaju.

Ne samo da je pronašao svoj novi dom, nego je ovaj simpatični meda spašen sigurne smrti koja ga je čekala da ga je neki lovac sreo u blizini svog imanja.

Inače, ova vrsta medveda živi na Himalajima, u secernim delovima indijskog kontinenta, Koreji, severo-istočnoj Kini, na samom istoku Rusije, na Honšu i Šikoku ostrvima u Japanu i na Tajvanu.

Iako se mogu sresti na svim ovim mestima, ipak se smatraju ugroženom vrstom od strane Internacionalne unije za očuvanje prirode.

(BKTVNews)

Share this post: