Otkriće: Nestali malezijski avion usmeren ka Antarktiku?!

Nema tragova

Avion kompanije “Malejžan erlajns” leteo je još nekoliko sati posle prekida radio-kontakta i tri puta je skrenuo, što navodi na zaključak da ga je neko u pilotskoj kabini namerno preusmerio.

Detaljna analiza satelitskih podataka otkriva da je avion tri puta skrenuo, dva puta ulevo, ka zapadu, a zatim na jug, prema Antarktiku.

Prema rečima Malkolma Brenera, vodećeg stručnjaka za utvrđivanje uzroka avio-katastrofa, ta skretanja “jasno navode na zaključak” da je neko u kabini namerno preusmerio avion.

On je svoj stav izneo u novom dokumentarnom filmu koji će sledećeg meseca biti prikazan na kanalu “Nešnel džiografik” i u kome Brener i još nekoliko njegovih kolega pokušavaju da reše misteriju aviona na letu MH370.

Australijski koordinator potrage izjavio je nedavno da će nestali avion biti nađen u narednih nekoliko meseci. Potraga je nastavljena u južnim delovima Indijskog okeana i vrlo je lako moguće da su ostaci olupine u međuvremenu potonuli. Veruje se da bi mogli da se pojave na obalama Sumatre u zapadnoj Indoneziji.

Za sada, međutim, ništa nije pronađeno.

Zajednički centar za koordinaciju, koji predvodi Australija, kaže da je do sada pretraženo 22.000 kvadratnih kilometara dna okeana ili 36 odsto prioritetnog područja.

Pretpostavlja se da će potraga biti završena u maju, ukoliko ne bude odlaganja zbog brodova, opreme ili vremenskih prilika.

(Blic, Daily mail)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Share this post: