Ovo je „avion Sudnjeg dana“, neuništiva letelica Baraka Obame – VIDEO

Vrhunski avion

Amerikanci su u principu ljubitelji teorija zavera, ali vlasti su zaista pripremile avion koji treba da spasi predsednika SAD na dan smaka sveta.

Adaptirani boing E-4B, poznat kao „avion Sudnjeg dana“ (Doomsday plane), podseća na poznati predsednički avion „Air Force One“, ali navodno može da preživi nuklearni rat! I ne samo to: izdržao bi i udar asteroida i terorističke napade, a mogao bi da leti danima bez dosipanja kerozina.

Jedino ograničenje je što ulje za motor mora da se sipa na zemlji, pa bi u vazduhu mogao najviše da izdrži sedam dana, piše portal Vesti.rs.

Otkad je Džordž Buš mlađi leteo ovim boingom 747 posle terorističkih napada na Ameriku 11. septembra 2001, „avion Sudnjeg dana“ doživeo je brojne izmene.

Ugrađen mu je poseban oklop koji štiti unutrašnjost od radioaktivnog zračenja, a oprema za komunikaciju je smeštena u posebnoj kabini iza kokpita. Avion ima 67 antena i satelitskih tanjira i mnoštvo visokotehnoloških uređaja.

„Avion Sudnjeg dana“ ima tri nivoa i prima 112 ljudi. Njega je navodno kupio još Ronald Regan osamdesetih godina u poslednjim danima Hladnog rata.

Teoretičari zavere smatraju da je upravo u ovom avionu bio komandni centar za napad 11. septembra.

Vojska i vlada SAD izbegavaju da govore o njemu, zbog čega sve spekulacije ostaju na nivou glasina. Međutim, na godišnjicu napada ove godine bivši sekretar za štampu Džordža Buša, Ari Flajšef, napisao je na Tviteru: „Evo kako izgleda avion Sudnjeg dana. Bilo je jezivo videti ga, naročito tog dana“.

(Kurir)

Share this post: