Ovo su sedam NAJOPASNIJIH plaža na svetu: Evo koji su razlozi za to – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Leto je pri kraju i mnogi srećnici su već okusili slano more i vratili se sa odmora, dok neki tek treba da otputuju na zazluženi godišnji pri kraju sezone.

Obale Crne Gore, Grčke, Hrvatske ili Bugarske, na kojima letuje većina turista iz Srbije, su mahom bezbedne, ali tu i tamo se poneko odvaži i na nešto egzotičnije letovanje i tu već treba biti puno oprezniji prilikom svakog ulaska u more.

Tako se pojedini delovi obale Južne Afrike, Australije, Tajlanda ili Meksika smatraju naročito opasnim.

U nekima vrebaju predatori, poput ajkula, morskih zmija ili čak i morskih krokodila u Australiji, kojima je odkako su na listi zaštićenih vrsta populacija poprilično živnula, a tu su i meduze kojih ima bezbroj vrsta, a neke od njih, iako izgledaju majušno i potpuno bezazleno, mogu da budu i zaista smrtonosne.

Pogotovo za decu, čiji organizam još nije dovoljno razvijen i snažan da se izbori s nervnim otrovima koje ispuštaju pipci ovih prelepih ali neretko i veoma opasnih mekušaca.

I tu nije kraj, jer se mora znati da okean nije isto što i mirno more, te tako u Meksiku snažne morske struje predstavljaju veću opasnost za neoprezne i neinformisane turiste od svih morskih životinja zajedno.

Negde je, poput obale Hong Konga, najveći neprijatelj kupača zagađenje i ogromna koncentracija bakterija i hemikalija u naizgled sasvim bistroj vodi, a verovatno najbizarnija je jedna plaža u američkoj državi Virdžiniji, gde je more potpuno bezbedno, ali zato plaža drži svetski rekord u napadima divljih lisica na kupače.

Reč je o sledećim plažama:

  1. Fiš Huk (Južna Afrika)

  2. Kvinslendska i Tivi ostrva (Australija)

  3. Zipolajt (Meksiko)

  4. Plaža Kejbl u Indijskom okeanu (Australija)

  5. Ripals bej (Kini)

  6. Plaža Virdžinija (Virdžinija)

  7. Plaža Faj-faj Don (Tajland)

Šta ih to svrstava u opasne, pogledajte u video-snimku.

(Dnevnik.rs/B92.net)

Share this post: