Pogledajte fotografije iz sobe MASOVNOG ubice – FOTO, VIDEO

Napad

foto-ilustracija: pixabay.com

Pojavile su se prve fotografije tela masovnog ubice Stivena Pedoka (64) koji je ubio 59 ljudi, a ranio više od 500 osoba na koncertu kantri muzike u Las Vegasu, a potom izvršio samoubistvo.

Kada su u nedelju uveče specijalci ušli ušli u hotelsku sobu zatekli su beživotno Pedokovo telo na podu okruženo oružjem iz kog je počinio masakr.

foto: Printscreen krone.at

Na fotografijama koje su snimili istražioci i specijalne jedinice vide se dve puške kako leže pored tela mrtvog multimilionera, a jedna od njih bila je opremljena sistemom „čekića“ (Bump stock system) koji pretvara poluautomatsko oružje u automatsko.

U sobi je pronađeno još 10 pušaka koje su bile modifikovane da deluju kao automatsko oružje.

U sobi je na stolu pronađena i cedulja koja bi mogla da bude ključni dokaz, jer se veruje da se radi o oproštajnoj poruci koja bi mogla da otkrije i motiv masakra.

Pod sobe na 32. spratu hotela bio je pun čaura od metaka koje je Pedok ispalio tokom petnaestominutne pucnjave po ljudima koji su bili na koncertu kantri muzike.

On je imao i svoj video nadzor, odnosno dve kamere. Jedna je bila u njegovom autu i snimala šta se dešava ispred hotela, a druga u štoku vrata njegove sobe kojom je nadgledao situaciju izvan nje i pratio da li neko dolazi da ga hapsi.

Ovo potvrđuje sumnje istražitelja da je Pedok dugo uvežbao plan napada i da je to radio i na drugim mestima.

Oružje je osim u hotelskoj sobi pronađeno i u Pedokovoj kući, i to pet pištolja, dve sačmare i pregršt municije.

(Kurir.rs/Krone.at)

Share this post: