Preživeo pakao Pariza: Srbinu život spasla prazna baterija smartfona!

Ilustracija

Beograđanin Đuro Ivanković je samo pukom srećom izbegao smrt u Parizu kobnog petka kada je život u terorističkim napadima izgubilo više od 120 ljudi.

Đuro koji živi i radi u Parizu u petak se iz grada vraćao u svoj stan koji se nalazi na samo 500 metara od stadiona ,,Sen Deni’’. Zbog utakmice, ulice oko stadiona bile su zatvorene i nisu išli autobusi te se naš sagovornik našao u masi ljudi koji su žurili da uživo isprate meč Francuska-Nemačka.

– Bašte u kafićima oko stadiona bile su pune i svi su čekali da počne utakmica. Fotografisao sam stadion i ljude koji prolaze a onda sam odlučio da i ja iz kafića ispratim meč, – kaže Đuro, koji je merkao gde će u bašti kafića da sedne i ne sluteći šta može da se dogodi.

Sve je bilo normalno. Prava atmosfera pred utakmicu. Pun stadion Francuza i Nemaca, okolo tapkaroši, turisti koji šetaju… Dok je fotkao atmosferu, tražeći pogodnu baštu iz koje će, uz pivo, da isprati meč primetio je da ga ,,zeza’’ telefon.

Baterija mi je skroz bila prazna. Iz ranca sam izvukao eksternu bateriju i primetio da je i ona pri kraju. Tada sam se skroz razočarao. Baš sam hteo da fotografišem atmosferu. Iskren da budem nisam ni hteo da sedim u kafiću bez telefona i interneta jer sam bio sam“,  dodaje Đuro koji se nakon nekoliko minuta predomišljanja, udaljio od kafića i vratio kući da priključi telefon na punjač.

„Ušao sam u kuću i taman što sam skuvao kafu počeo je haos. Još sam u šoku. Kad god uzmem telefon u ruke pomislim kako mi je on spasao život. Jedan od bombaša se razneo ispred kafića gde sam hteo da sednem. Naš sagovornik kaže da je Pariz sada tužan grad. Sve je nekako jezivo i tiho. Ulice oko stadiona su zatvorene.

„Svi pokušavamo da se vratimo u normalu, ali je teško“, dodaje Ivanković.

(Alo)

Share this post: